BİYOMEDİKAL GELECEK ZİRVESİ
Canlılık var olduğu sürece var olacak olan biyomedikal mühendislerinin, adaylarının ve sağlık teknolojilerine ilgi duyan herkesin farkındalıklarını arttırmayı ve onlara bu sektörde millileşme ve yerlileşme adına vizyon ve misyon kazandırmayı hedefleyerek 2018 yılında üniversitemiz mühendislik fakültesi konferans salonunda başlayan Biyomedikal Gelecek Zirvesi serüveninin 4.sü Üniversitemiz rektörlüğü ve ana sponsorumuz Melikgazi Belediye Başkanlığı ile sponsorlarımız Keklikoğlu Plastik İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti. ve Ansatek Sağlık Teknolojileri firmalarının destekleri ile 6 Mart Cuma günü Sabancı Kültür Sitesinde düzenlenmiştir.

Gerek akademi gerek özel sektörden birbirinden değerli 7 konuşmacımız kendi alanlarındaki bilgilerini ve tecrübelerini katılımcılar ile paylaşmıştır. Zirvemiz, 10 farklı ilden (Kayseri, Malatya, Adana, Samsun, Ankara, Karabük, Düzce, Kırşehir, Eskişehir, Afyonkarahisar) 486 kişinin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Katılımcılar arasında başta biyomedikal mühendisliği olmak üzere tıp fakültesi, eczacılık fakültesi, diş hekimliği fakültesi öğrencileri bulunmaktadır. Ayrıca geleceğin Biyomedikal Mühendisi adayları olan Kayseri Arif Molu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Öğrencileri de kıymetli hocaları ile katılım sağlamıştır.

Zirve, doku ve organların 3B biyo-baskılanması, kanserde kişiselleştirilmiş tedavi (biyo-baskılanmış 3-B tümör modelleri) ve 3B kök hücre farklılaşması üzerine çalışmalarını sürdürmekte olan ERÜ Eczacılık Fakültesi’nden Dr. Öğrt. Üyesi Tuğrul Tolga DEMİRTAŞ’ın3B Biyoyazıcılar ile Canlı Doku ve Organ Basımı” adlı konuşması ile başlamıştır.

İkinci konuşmacı olarak sahnede yer alan Zeynep Kâmil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi koordinatör hemşirelerinden ve İnovatif Hemşireler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi MSc. Aytül SEZER “Hemşirelikte İnovasyon ve İnovatif Ürün Örnekleri” başlıklı konuşmasını sunmuştur.

Birinci oturumun son konuşmacısı, Türkiye’nin ilk Biyomedikal Mühendislerinden olan ve Biyomedikal Mühendisleri Derneği(BİOMED) Yönetim Kurulu Başkanı Msc. Uğur CÜNEDİOĞLU, ‘Tıbbi cihaz sektöründe biyomedikal mühendislerinin rolü’ adlı konuşmasını gerçekleştirerek biyomedikal mühendisi adaylarına yol göstermiştir.

Programın öğleden sonraki ilk oturumunda Sezmed Diagnostik A.Ş. Ar-Ge Üretim Müdürü ve Archem Diagnostics End. Ltd. CEO’su Dr. Salih UCA ‘Analitik Performansı Dünya Standardında bir biyomarker nasıl üretilir?’ başlıklı 1.5 saat süren konuşmasıyla katılımcılara biyokimya ve hematoloji reaktiflerinin üretim prosesleri, proses geliştirme, AR-GE ve validasyon uygulamaları üzerine 20 yıllık deneyimini aktarmıştır.

Zirve’nin son oturumu Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğretim üyesi ve Ulusal Manyetik Rezonans Araştırma Merkezi(UMRAM) Müdürü Prof. Dr. Ergin ATALAR’ ın ‘Ulusal Manyetik Rezonans Araştırma Merkezindeki Görüntüleme Teknolojileri Üzerine Olan Çalışmalar’ adlı konuşması ile başlamıştır.

Oturum, aşı ve hızlı tanı kiti geliştirme alanlarında uzman olan KLONBİOTEK Biyoteknoloji’nin kurucu üyesi ERÜ Veterinerlik Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi İbrahim SÖZDUTMAZ’ın ‘Hızlı tanı kitleri geliştirme ve üretim aşamaları’ başlıklı sunumu ile devam etmiştir.

Oturumun ve Zirve’nin son konuşmasını ANSATEK Sağlık Teknolojileri San. ve Tic. Ltd. Şti. CEO’su Biyomedikal Mühendisi Halil İbrahim ŞAHAN ‘Tasarlayan biyomedikal mühendisleri’ başlıklı konuşması ile gerçekleştirmiştir.

 

BİYOMEDİKAL GELECEK ZİRVESİ ORGANİZASYON EKİBİ

Furkan ATASOY

Fatma Betül KÖŞKER

Hümeyra PINAR

Fatma BAL

Emre KILIÇ

Fatma KİTİR

Zehra VAROL

Muhsin ARSLAN

Nuriye YALÇIN

Seyit Ahmet ÖZEREN

Mehmet Akif ŞAHBAZ

Seda KÜÇÜK

Belgin KAYA